Kahvaltının Vazgeçilmezi: Gözleme Tavası Nasıl Olmalı?

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri, gözlemelerdir. Patateslisi, ıspanaklısı, peynirlisi… Her haliyle sofraya lezzet katar. İyi bir gözleme pişirmek içinse özel tavalar kullanmanız gerekir. Lezzetli, eşit şekilde pişmiş, harika gözlemeler hazırlamak için gözleme tavası nasıl olmalı yazımızın detaylarına göz atabilirsiniz!

Un, su ve tuz karışımından oluşan; patates, kıyma, ıspanak, peynir gibi lezzetlerle bütünleşen gözleme, harika bir lezzettir. Kahvaltıda, piknikte, çayın yanında… Her zaman lezzetli bir gözleme için vakit vardır. Peki gözleme nasıl en iyi şekilde pişer? Gözleme tavası nasıl olmalıdır? Bu soruların cevabını, yazımızda bulabilirsiniz!

Evde en iyi şekilde gözleme yapmak için iyi bir gözleme tavası seçmeniz önemli. Bu yüzden de gözleme tavalarının özelliklerini yakından bilmeniz, öğrenmeniz gerekir.

Gözleme Tavası Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

ThermoAd Gözleme Tavası 36 cm Ahşap Saplı Gri

İyi bir gözleme tavasında hangi özellikler bulunmalıdır? İşte bunlar:

  • Gözleme tavaları, farklı boyutlardadır. Daha küçük ya da daha büyük bir gözleme tavasına ihtiyacınız olması mümkündür. Bu tarz boy farklılıkları, ailenizin kaç kişi olduğuyla ya da gözlemeyi ne kadar çok sevdiğinizle yakından ilgilidir. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak büyüklükte gözleme tavası seçeneklerini bulabilirsiniz.
  • Teflon, çelik, döküm gibi gözleme tavası seçenekleri vardır. Farklı malzemelerden üretilen gözleme tavaları arasından seçim yaparken tavanın yapıldığı malzemeye de dikkat edebilirsiniz. Gözlemeyi pişirirken gözlemenin altının ve üstünün eşit pişmesi için en doğru tavayı tercih etmeniz gerekiyor.
  • Gözlemenin dağılmaması ya da tavaya yapışmaması için yapışmaz tavaları tercih etmeniz de önemli. Mesela teflon kaplı tavaları tercih edebilirsiniz. Eğer çelik tavaları tercih ediyorsanız da tavanın iyice ısınmasını beklemelisiniz. Doğal granit gözleme tavaları ise yanmayan, yapışmayan bir tabana sahiptir.
  • Sağlam bir tava tercih etmeniz de önemlidir. Hem uzun süreli kullanım için hem de kolay temizlik için çizilmez tabanlı gözleme tavası seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
  • Dökme demirden üretilen gözleme tavaları, gözlemeyi sabit ısıda pişirmenizi sağlar. Paslanma, aşınma gibi problemler bu tavalarda genellikle yoktur. Teflon tavalar yanmaz yapışmaz tabana sahiptir.
  • Gözleme tavalarının kalınlıkları farklıdır. Daha kalın kenarlı ya da daha ince kenarlı gözleme tavalarını satın alabilirsiniz. Daha ince kenarlar, gözlemeyi daha kolay şekilde çevirmenizi sağlarken daha yüksek kenarlı gözleme tavalarında mayalı hamurları daha pişirmeniz mümkündür.

Yani bir gözleme tavası seçerken; tavanın ebatlarına, sağlam ve kaliteli olmasına, ısı tutucu özelliğe sahip olmasına ve dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kolay temizleyebileceğiniz bir tava olması da önemlidir.

MEŞELER DÖKÜM GRANİT GÖZLEME TAVA 35 CM